CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Van Aert: ‘Buiten verwachting’

CYCLOCROSS URBAN CROSS KORTRIJK
Met het handje in de lucht kwam Van Aert in Kortrijk als derde over de streep. De Kempenaar mocht bij zijn seizoensdebuut terugblikken op een uitstekende prestatie. De drievoudige wereldkampioen maakte mee de wedstrijd hard en werd meteen beloond met een podiumplaats.

“Een derde plaats? Op voorhand had ik niet verwacht dat het mogelijk zou zijn om het hier zo goed te doen. In de eerste helft van de cross heb ik ervoor gekozen om het rustig aan te doen. Zo kon ik in de finale misschien nog iets tonen”, sprak Van Aert. 

Het was de juiste beslissing. “Maar ik merkte al snel het verschil tussen de wedstrijd ondergaan en zelf de koers maken. In de laatste ronde heb ik mijn inspanningen cash betaald. Soit, een derde plaats. Op voorhand had ik hier voor getekend. Dit is buiten verwachting.” 

De conclusie na zijn seizoensdebuut is positief. “Ik kan nu beter inschatten waar ik nu al sta. Over mijn explosiviteit ben ik tevreden, het bochtenwerk stond nog niet helemaal op punt. Ook aan het schuiven moet ik terug wat wennen. Maar alles bij elkaar genomen kan ik veel positieve zaken meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Deel dit bericht