CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Eli Iserbyt: “Ik moest er even inkomen en kon de knop finaal omdraaien”

WhatsApp Image 2023-11-25 at 17.27.27

Eli Iserbyt zegevierde in de CAPS Urban Cross in Kortrijk voor Lars Van der Haar en Cameron Mason. 

Winnaar Eli Iserbyt: “In de eerste helft had ik het wat moeilijk om erin te komen. Ik zag dat Michael super goed was. Op het einde hebben we dan even gepraat en het was voor mij meteen duidelijk dat hij de beste was, zeker op de technische stroken. Dus we probeerden om daar een zeer sterke Lars Van der Haar af te houden, maar dan zag ik Michael liggen en dan heb ik geprobeerd om snel de knop om te draaien om zelf de overwinning binnen te halen. Het is jammer dat ik nog 10 seconden bonificaties verlies. Ik denk dat ik nog wat tijd verlies vandaag. Het is een speciaal klassement. Ik hoop in de zwaardere manches wat tijd terug te pakken. Het is ook nog maar de tweede manche dus op zich ziet het er wel goed uit.”

Eli Iserbyt wint CAPS Urban Cross Kortrijk: “knop omdraaien om zelf de overwinning proberen halen” – YouTube

Tweede Lars Van der Haar: “Ik zag natuurlijke een kans om die eerste 15 seconden te pakken en ik had meteen een gat. Dan moet je blijven rijden en dat was misschien niet het beste. Michael kwam aansluiten en ik wist dat hij het vervelende spel ging spelen voor mij. Ik moest het maar meespelen en proberen te ondergaan. Ik had geluk met Cameron dat hij het tempo hoog bleef houden en het was zeer jammer dat hij viel. Daarna konden Michael en Eli opnieuw het spel spelen. Je kunt ook niet overal inhalen, het was heel glad. Er was ook niet zo veel aan de hand, want ik focuste vooral op Eli. Toen viel Michael en was ik na hem het grootste slachtoffer van die valpartij, ik moest van de fiets en daarna harken om er terug bij te komen.”

Reactie Lars van der Haar na zijn Caps Urban Cross Kortrijk – YouTube

Derde Cameron Mason: “Het was een ferme strijd. Het werd een zeer tactische race. Door de tactiek van Eli en Michael geraakte ik terug in de wedstrijd. Eens ik er was, ontdekte ik wat er gaande was. Eli en Michael speelden het zeer tactisch en Lars is zeer ervaren in dat spel. Hij was altijd aan het kijken naar hun bewegingen. Ik was altijd wat op de limiet en maakte te gemakkelijk fouten, maar ik ben zeer tevreden met de derde plaats.”

Reactie Cameron Mason na zijn Caps Urban Cross Kortrijk – YouTube

Golazo

Deel dit bericht