CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Van Empel soleert naar de winst in Kortrijk

BELGA
BELGA

Fem Van Empel heeft de overwinning gepakt in de CAPS Urban Cross. De Nederlandse wereldkampioene was in Kortrijk veel te sterk voor haar landgenoten. Lucinda Brand eindigde op de tweede plaats, Puck Pieterse kwam als derde over de streep.

Al vanaf het startschot ontwikkelde Van Empel meteen een stevig tempo. De wereldkampioene kreeg haar Nederlandse collega’s Brand, Pieterse, Annemarie Worst en Denise Betsema in haar kielzog meegetrokken, maar het moordende tempo bleek voor het laatste duo al snel te hoog te liggen. Zij gingen in de achtergrond de strijd voor de vierde plaats aan.

Vooraan leek het een driestrijd te worden tussen Van Empel, Pieterse en Brand. In de tweede ronde ging Van Empel echter tegen de grond, waarna Pieterse profiteerde en stevig door ging. Lang kon ze echter niet genieten van haar voorsprong, want Van Empel knokte zich terug naar de koppositie. In de achtergrond, op ruime afstand van het drietal, streden Betsema en Worst voor de vierde plaats, Sanne Cant en Kata Blanka Vas voor plaats zes.

Brand leek het moeilijk te krijgen om het jeugdige duo te volgen, maar de 34-jarige renster schudde plots een versnelling uit haar benen. Zij kon ook een gaatje slaan met Pieterse en Van Empel. Zienderogen knabbelde Van Empel echter aan de voorsprong van Brand. De wereldkampioene van Jumbo Visma ging op indrukwekkende wijze op en over Brand. Pieterse moest de rol helemaal lossen.

Nadien was er geen houden aan Van Empel. Zij rook de overwinning en gaf de concurrentie geen schijn van kans meer. Brand besefte dat de tweede plaats het hoogst haalbare zou worden. Zij hield Pieterse probleemloos op afstand. Van Empel finishte uiteindelijk met 26 seconden voor op Brand. Pieterse kwam als derde over de streep op 1 minuut en 5 seconden van de winnares.

Deel dit bericht