CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Iserbyt wint in Kortrijk na geweldige strijd

BELGA
BELGA

De CAPS Urban Cross bij de mannen heeft voor spektakel gezorgd. Na een geweldig schouwspel kroonde Eli Iserbyt zich tot winnaar in Kortrijk. Lars van der Haar en Cameron Mason eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Het was van der Haar die als een komeet uit de startblokken schoot. De enige renner die zijn tempo kon volgen was zijn landgenoot Corné van Kessel. De Nederlanders sloegen een kloofje op het duo Michael Vanthourenhout en Iserbyt. Laatstgenoemde had zijn start dan ook volledig gemist.

Gaandeweg de cross ging Van der Haar er solo vandoor. Van Kessel moest de rol lossen en probeerde zijn wagonnetje aan te haken bij de achtervolgers. Daar voerde vooral Vanthourenhout de forcing om dichter bij de Nederlandse koploper te geraken. Zijn inspanningen werden ook beloond, want in de vijfde ronde maakte Vanthourenhout de aansluiting compleet.

De man uit Wingene liet ook zijn ploeggenoot Iserbyt de oversteek maken. Hij nam op zijn beurt Mason mee in zijn kielzog. Daardoor doken we met vier renners de finale in. Daarin werd gestreden tot de laatste morzel grond. Het kwartet gaf elkaar geen duimbreed toe.

De slotronde beloofde dan ook voor spektakel te zorgen. En dat kregen we. Vanthourenhout nam de leiding en leek weg te rijden, maar ging plots onderuit. Hij moest zelfs opgeven met pijn aan de schouder. Daardoor streden nog drie renners voor de overwinning. Iserbyt toonde zich de sterkste. Hij reed weg van de achtervolgers en kwam met een kleine voorsprong over de finish. Van der Haar moest genoegen nemen met de tweede plaats, Mason eindigde als derde.

Deel dit bericht