CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Twee op twee voor Ronhaar in Trimetal Rookie Trophy

CYCLOCROSS NETHERLANDS EUROS U23 MEN
Pim Ronhaar heeft na de Koppenbergcross ook de tweede manche van de Trimetal Rookie Trophy gewonnen. De wereldkampioen zit na zijn triomf in Kortrijk nu al in een luxepositie met het oog op de eindzege.

Ronhaar zette in de eerste ronde de wedstrijd al naar zijn hand. ?Ik had voor de wedstrijd nog even met Sven Nys gepraat. We wisten dat de bonificatieseconden heel belangrijk konden zijn, dus heb ik meteen de gashendel opengedraaid.?

De snelle start van Ronhaar leverde de wereldkampioen meteen een mooie voorsprong op. Na twee rondes bedroeg het verschil met een groepje achtervolgers al twintig seconden. ?Ik had meteen een gaatje en kon op mijn eigen tempo langzaam verder wegrijden. Na drie rondes reed ik nog lek, waardoor het gaatje wat kleiner werd. Maar na mijn fietswissel kon ik mijn voorsprong terug verder uitbouwen.?

De zege van Ronhaar kwam niet meer in gevaar. In de achtergrond reed de Brit Cameron Mason net als op de Koppenberg naar de tweede plaats, Joran Wyseure mocht als derde mee op het podium.

In de tussenstand van de Trimetal Rookie Trophy doet Ronhaar een uitstekende zaak. De Nederlander bouwt zijn voorpsprong op Mason verder uit tot een kleine minuut. ?Ik zit in een luxepositie. De basis is gelegd, maar op een slechte dag kan die kloof zo weer weg zijn.?

Deel dit bericht