CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Thuisrijder Vandenberghe wint Urban Cross Kortrijk voor junioren mannen

Viktor Vandenberghe

Thuisrijder Viktor Vandenberghe heeft de CAPS Urban Cross Kortrijk voor junioren mannen gewonnen. De 17-jarige renner kwam solo over de streep met twaalf seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Wies Nuyens. De Nederlander Guus van den Eijnden finishte op 26 seconden achterstand als derde.

Vier renners kleurden lange tijd de cross. De Belgen Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens en de Nederlanders Guus van den Eijnden en Mika Vijfvinkel hadden zich al snel afgescheiden van de rest. Het viertal bleef lang bij elkaar, maar in de finale spatte de kopgroep alsnog uiteen.

Vandenberghe wist op de brug het verschil te maken en kon zo zijn thuiscross winnen. “Ik ben enorm blij met deze overwinning”,  vertelde hij na afloop. “Ik had hier echt een doel van gemaakt, omdat het mijn thuiscross is. Ik dacht eigenlijk dat de Nederlanders sterker waren dan ons, maar niets bleek minder waar te zijn. Ik kon op de brug het verschil maken en op die manier deze cross winnen. Dat is fantastisch en dat uitgerekend mijn ploeggenoot tweede wordt, maakt het feest compleet.”

Wies Nuyens troefde namelijk Guus van den Eijnden af in de strijd om de tweede plaats. ,,Ik had dit niet verwacht”, gaf hij na afloop eerlijk toe. “Ik had moeite om het tempo vooraan te volgen. Toen ploeggenoot Vandenberghe vertrok, heb ik dan ook wijselijk gekozen om mijn eigen ritme te zoeken. Dat heeft geloond, want ik had daardoor nog wat over in de laatste ronde en kon zo die tweede plaats nog binnenhalen. Een geslaagde dag dus.”

Deel dit bericht