CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Thibau Nys allereerste winnaar op de Groeningebrug

EKnP8KSXsAYaLeU
Thibau Nys heeft zijn favorietenrol in de CAPS Urban Cross in Kortrijk bij de junioren waargemaakt. De Europese kampioen soleerde naar de zege voor een moedige Emiel Verstrynge en Victor Vandeputte.

Nys was goed mee van bij de start en trok bij de eerste bochtjes al stevig door. De enige die kon volgen was Emiel Verstrynge. De renner van CT Keukens Buysse kwam een tweetal keer terug in het spoor van zijn concurrent, maar moest Nys in de tweede ronde definitief laten gaan.

Nys soleerde uiteindelijk behoorlijk makkelijk naar zijn tiende overwinning van het seizoen. Achter hem viel Verstrynge in een chicane en daarbij haalde hij zijn knie open. De lelijke vleeswonde ten spijt kon hij zijn tweede plaats vasthouden voor Victor Vandeputte, die ook al een hele tijd op de derde plaats rondtoerde.

Nys: “Leuk parcours”

Voor Thibau Nys was het al zegeruiker nummer tien. In het perstentje bekommerde hij zich mee om Verstrynge, die genaaid moest worden en de namiddag zal spenderen in het ziekenhuis om alles mooi te laten helen. “Ik vind het een leuk ‘parcourske'”, vertelde Nys. “Er zit een beetje van alles in: rechte stroken, techniek en modder. Ik had meer een parkcross verwacht, maar dit valt reuze mee. Zelf ben ik tevreden met mijn race: ik wou meer initiatief nemen van bij de start en zien waar het schip strandde. Dat lukte goed. Ik zit al aan tien zeges. Had ik dat verwacht? Misschien niet, maar je rekent in je tweede jaar bij de junioren natuurlijk wel op sterkere renners die naar de beloftencategorie gaan en dan stijgen je kansen.”

Deel dit bericht