CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Op verkenning in Kortrijk met Erwin Vervecken

erwinverkenningkortrijkcover
De Groeningebrug verbindt beide zijden van het Koning Albertpark en doet zaterdag dienst als start- en aankomstplaats van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Hoe ziet het volledige parcours van deze unieke 'stadsveldrit' aan de oevers van de Leie eruit? Rij virtueel een rondje mee in het spoor van drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken!

De omloop in Kortrijk wordt gedomineerd door twee bruggen. Start en aankomst liggen op de Groeningebrug. De Collegebrug – een architecturaal hoogstandje voor fietsers en wandelaars – zal de renners terug naar de andere kant van de Leie brengen. “Wordt er hier hard gereden, dan krijgen we sowieso een lastige cross”, voorspelt Erwin Vervecken.

Ook op de twee lange boorden langs de Leie kan er snelheid gemaakt worden, maar toch kan het in Kortrijk een cross op twee snelheden worden. “Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de zone rond de materiaalposten er loodzwaar bij liggen”, gaat Vervecken verder. “De grond is daar nog maar enkele maanden geleden aangelegd en nog niet aangehard en dat zorgt voor een zompige strook. Begin deze week zakte je daar tot tien centimeter diep in de grond. Is dat ook zaterdag zo, dan zullen de renners moeten lopen. Zo krijg je een cross in twee delen: snelheid op de bruggen en aan de boorden van de Leie en ploeteren in de zone rond de materiaalpost.”

Deel dit bericht