CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Niels Vandeputte rijdt in Kortrijk naar derde zege op rij

belgaimage-145719117-full
Na Hamme en Koksijde heeft Niels Vandeputte zich ook de zege toegeëigend in Kortrijk. De nieuwe CAPS Urban Cross kreeg op het beloftenpodium ook Yentl Bekaert en Timo Kielich. Bekaert is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

De cross bij de beloften opende gesloten, met een achttal renners die vooraan de dienst uitmaakten. De twee meest bedrijvige renners heetten Timo Kielich, Belgisch kampioen, en man-in-vorm Niels Vandeputte. Elk trokken ze in de eerste drie ronden eens aan de bel, maar niemand geraakte weg. Kielich kon op één van de modderige stroken wegrijden, waarna Vandeputte het gat dichtte. Alles leek weer samen te komen, tot Vandeputte het verschil maakte langs de VIP-tent.

Vandeputte reed definitief weg, intussen was ook Bekaert na een mindere start vooraan komen piepen. Hij ging samen met Kielich lang in de achtervolging. Pas in de laatste twee ronden kon Bekaert, die door de afwezigheid van de vorige leider Ryan Kamp op weg was naar de leiding in het klassement, wegrijden van de Belgisch kampioen. Even leek hij ook op weg naar Vandeputte, maar die hield souverein zijn voorsprong vast.

Vandeputte: “Mis nog kracht op lange stukken”

Niels Vandeputte vertrekt zaterdagavond nog op stage naar Benicassim om de vorm nog wat hoger de lucht in te sturen. “Het is een redelijk snel parcours en dan kan je moeilijk het verschil maken in het begin met veel frisse renners”, aldus de winnaar. “Ik reed een gaatje dicht op Kielich en voelde dan mijn goede benen in die achtervolging. Op ongeveer hetzelfde puntje kon ik wegrijden in een volgende ronde. Ik mis nog wat kracht op de lange stukken, maar ik voel me goed en kon mijn voorsprong goed houden.” Derde zege op rij, dan ben je de man om in de gaten te houden. “Voordien was mijn vorm ook goed, maar miste ik nog wat procentjes. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat. Het parcours is technisch. Er is misschien nog ruimte voor verbetering, maar ik hoop zeker dat men volgend jaar hier terug een cross organiseert.”

Bekaert nieuwe leider

“Mijn start was niet goed”, legde Bekaert zijn anonieme openingsronde uit. “Ik maakte dan ook nog een foutje op de balken. Omdat het nog niet meteen uit elkaar gereden was, kon ik makkelijker terugkomen. Ik wou in de slotronden dan nog van Timo af: hij heeft me al een paar keer geklopt in de sprint de afgelopen weken.” Bekaert is de nieuwe leider. “Plezant, hé. Ik denk dat het de eerste keer is dat ik ergens leider ben. Het is geen doel op zich. Het gevoel is goed. Het is ook leuk om in West-Vlaanderen, mijn provincie, te rijden.”

Deel dit bericht