CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Moors oppermachtig in Urban Cross Kortrijk voor vrouwen junioren

Fleur Moors

Fleur Moors heeft de CAPS Urban Cross in Kortrijk gewonnen. De 17-jarige veldrijdster reed al vroeg in de wedstrijd alleen aan de leiding en zou haar koppositie niet meer afstaan. Op anderhalve minuut achterstand sprintte de Tsjechische Vanda Dlasková naar de tweede plaats voor Niamh Murphy. 

Moors kwam uitstekend uit de startblokken. De tweedejaars junior sloeg al snel een gat op haar tegenstandsters en zou haar leidende positie niet meer afstaan. Achter haar reden de Tsjechische Vanda Dlasková en de Britse Niamh Murphy lange tijd samen, maar ze zouden nooit in de buurt van koploopster Moors meer komen.

Op die manier kon Moors solo naar haar eerste zege van het seizoen rijden. “Ik ben erg blij met deze overwinning”, was haar eerste reactie na afloop. “Ik had een goede start en kon daardoor al snel een voorsprong pakken. De technische stukken gingen me goed af, waardoor ik naar mijn eerste zege van het seizoen kon rijden. Ik ben er erg blij mee.”

Daarachter sprintte Dlasková naar de tweede plaats. “Ik kan tevreden zijn met deze tweede plaats”, stelde ze. “Het is mijn eerste podiumplaats van het jaar, omdat ik door blessures nog niet veel in actie ben gekomen. Ik ben dat ik op deze manier kan terug keren. Er zijn wel nog wat verbeterpuntjes. Zo had ik een slechte start en dat kon ik niet meer goed maken, maar voor dit moment ben ik tevreden met die tweede plaats.”

Deel dit bericht