CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Merlier tevreden met podiumplek: ‘Ik zit op mijn hoogtepunt’

CAPSurbanKortrijk30112019-156
Tim Merlier viel opnieuw in de eerste hectometers van een veldrit, maar opnieuw knokte hij zich naar voren in de wedstrijd. Dit keer kon de Wortegem-Petegemnaar de CAPS Urban Cross zelfs afsluiten met een podiumplaats.

“Het ging opnieuw goed”, trapte Tim Merlier een open deur in. De Belgisch kampioen knokte zich na een valpartij in de eerste bocht heel snel terug in de voorlinie en streed daar tot aan het einde mee voor zijn tweede stek. “Ik ben blij dat ik het laken naar mij hebben kunnen toetrekken na een tactische wedstrijd. Het parcours ligt me ook wel. Technisch was ik minder vandaag, minder dan vorige week alleszins.” Na een lastig wegseizoen blijft de vorm van Merlier gewoon uitstekend. “Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik nog veel zal groeien. Ik zit op mijn hoogtepunt ongeveer. Het is nu een kwestie van de juiste training om zo hopelijk een tweede keer die piek te bereiken rond de kampioenschappen.”

Na Koksijde had Merlier nog wat fysieke ongemakken. Zijn knie was geschaafd en op zijn hoofd prijkte een buil. “Die schaafwonde schuurt en rekt wat. Maar ik ben als renner ergere blessures gewoon. Ik was niet per se extra gemotiveerd voor deze ‘thuismatch’, maar het waren natuurlijk veel supporters. Het is een speciale wedstrijd hier. Het doet me denken aan Hasselt. Volgend jaar zal het parcours nog beter zijn.”

Voor Eli Iserbyt zat er geen podiumplaats in, maar wel nog steeds de leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee. “Het is een apart, maar tof parcours. Het is ook leuk dat het op drie kilometer van bij me thuis is. Er waren veel mensen die ik kende. Ik ben blij met deze redelijke prestatie vandaag. Alleen jammer dat ik wat verder van Mathieu zat toen die weg reed. Misschien had ik dan wat langer kunnen volgen. Ik heb even geprobeerd, maar ik merkte dat ik iets te weinig training heb gehad deze week (Iserbyt verbleef in Spanje, red.).”

“Ik loop hier nog een beetje uit in het klassement. Het parcours is veel draaien en keren, met constant optrekken. Er zit wat van alles in. Enkel wat bergop mis ik nog, maar da’s natuurlijk omdat dat in mijn voordeel is (lacht).”

Toon Aerts sleepte de derde stek uit de brand na een prangend sprintje. “Voor het klassement hoef ik het niet te doen. Ik heb er niet zoveel meer te winnen behalve misschien een podiumplaats in het eind. Eli staat door mijn twee vorige manches waarin allerlei dingen misliepen drieënhalve minuut voor op mij. Daarom zag ik deze wedstrijd al meer als een training.”

Deel dit bericht