CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Merlier mikt ook in Kortrijk op podiumplaats

CYCLOCROSS KERMISCROSS ARDOOIE MERLIER
Voor Tim Merlier wordt de CAPS Urban Cross bijna een thuiswedstrijd. De inwoner van Wortegem werd 27 jaar geleden in Kortrijk geboren. Na een moeilijk seizoen waarin hij geen enkele keer op het podium stond, steekt de renner van Creafin-Fristads dit jaar opnieuw zijn neus aan het venster: derde in Ardooie en Hamme en vorige week nog tweede in Wachtebeke na Mathieu van der Poel.

Het doet Merlier deugd. “Sommigen hadden mij tijdens de zomer al afgeschreven als crosser en vroegen zich af wat ik deze winter in het veld zou doen”, verklapt Merlier. “Maar een darmparasiet en een valpartij lagen vorig jaar aan de basis van mijn slecht seizoen. Twee jaar geleden reed ik op het einde van het ene podium naar het andere. Door omstandigheden kon ik die lijn niet doortrekken.” 

In de wereldbeker in Tabor had Merlier zelfs op het podium kunnen staan. “Bij de start stond ik nog ver achteraan. Toen ik voorin kwam aansluiten, reed ik lek. Zonder die pech zat er misschien een top drie in. Een dag later volgde in Hamme de bevestiging met een derde plaats.” Die goede vorm vertaalt zich ook in extra steun. “Veel meer dan vorig jaar”, lacht Merlier. “Nog nooit heb ik zoveel aanmoedigingen gehoord dan tijdens mijn inhaalrace in Koksijde.”

In Kortrijk ambieert Merlier opnieuw een podiumplaats. “Het is een omloop die mij wel moet liggen. Begin deze week ben ik op training even langs de Leie gepasseerd. Het zal allicht een snelle wedstrijd worden, al zullen die bruggen zeker doorwegen. Die stroken op de weg zijn misschien wel in mijn voordeel.”

Deel dit bericht