CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Kalender 2019-2020 ondergaat nog enkele verschuivingen

SBEcrosscover
Een aantal wijzigingen die organisator Golazo wilde aanbrengen aan de Belgische veldritkalender, kregen zopas groen licht van de UCI en de KBWB.

Kortrijk, trotse nieuwkomer binnen de DVV Verzekeringen Trofee

Het BK veldrijden vindt deze winter plaats in Antwerpen, waardoor de Stad Antwerpen besliste om eenmalig geen Scheldecross te laten organiseren. Die plaats op de kalender wordt nu ingenomen door een gloednieuwe cross in Kortrijk.

Christophe Impens, managing director van Golazo sports: “Kortrijk stond al een tijdje op onze radar, maar het was wachten tot er zich op de internationale kalender een opportuniteit voordeed. We hebben onmiddellijk besloten om deze nieuwe veldrit te verwelkomen binnen de DVV Verzekeringen Trofee, ons regelmatigheidscriterium. De cyclocross van Kortrijk verzekert zich hiermee niet alleen van de deelname van de internationale toppers, maar wordt ook live en integraal uitgezonden in Sporza op VRT (en zowel de elite mannen als vrouwen).

De site en het parcours worden later bekendgemaakt, maar het belooft een bijzondere combinatie te worden van cross en stad, een mooi staaltje city marketing. “We zullen in de komende weken het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden”, stelt parcoursverantwoordelijke Erwin Vervecken van Golazo sports.

Ronse terug in DVV Verzekeringen Trofee

Ronse, met een topparcours op de Hotond, treedt na een korte afwezigheid opnieuw toe tot de DVV Verzekeringen Trofee. De organisatie was bereid om zijn initiële datum af te staan aan Pelt en de cross van Ronse op 14 december te organiseren.

Deel dit bericht