CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Junior De Moyer ziet af van de koude, maar voert toch onemanshow op

JuniorenKortrijk
Kenay De Moyer heeft in de CAPS Urban Cross een onemanshow opgevoerd bij de junioren. De grootste tegenstander voor de renner van Acrog - Tormans werd uiteindelijk zelfs de koude.

Een opmerkelijk tafereel na de aankomst van de junioren in Kortrijk. Geen glimlach op het gezicht van winnaar Kenay De Moyer, wel een pijnlijke grimas. De jonge crosser moest zelfs geholpen worden bij het uitdoen van zijn handschoenen.

?Het was afzien met die koude?, legt De Moyer uit. ?Door de sneeuw voor de start van de wedstrijd lagen er veel koude plassen op het parcours. Na de wedstrijd voel je dan bijna je handen niet meer.?

Op het podium verscheen er terug en brede glimlach. De zege deed dan toch meer deugd. ?Mijn start liep nochtans in het honderd. Ik gleed over mijn klikpedaal en was pas als 15e weg. Het was kwestie van rustig blijven en op het juiste moment op te schuiven.?

Op het einde van de eerste ronde zat De Moyer al in een kopgroep van drie met Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens. Vandenberghe viel weg met een lekke band, in de tweede ronde trapte Nuyens op zijn adem.

?Ik had hem nog gevraagd om over te nemen, maar hij schudde dat hij niet meer kan. Na een versnelling kon ik hem definitief achterlaten. Op eigen tempo kan ik daarna naar de finish en de overwinning rijden.?

Vandenberghe herstelde zich van zijn lekke band en kwam als tweede over de finish. Yordi Corsus vervolledigde de top drie.

Deel dit bericht