CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Jasper Schoofs wint de Urban Cross in Kortrijk voor junioren

WhatsApp Image 2023-11-25 at 14.39.58 (1)

Jasper Schoofs won afgescheiden de Caps Urban Cross in Kortrijk voor junioren. Hij kon zich vanaf halfcross onderscheiden van zijn concurrenten en hield vol tot de finish. De renner van Acrog-Tormans kon nooit een groot verschil uitbouwen, maar reed toch autoritair aan de leiding. Miel Dekien kwam nog het dichtst in de buurt van de zege, maar moest vrede nemen met de tweede plaats. Thorben Allaer mocht als derde mee op het podium. 7

Neo Tielens, Floris Haverings en Thorben Allaer, schoten als snelste uit de startblokken. Na een ronde vormden zij de kopgroep, maar Tielens en Haverdings zakten verder in de wedstrijd wat door. Halfcross zagen we Jasper Schoofs naar de leiding schieten en hij maakte meteen een sterke indruk. Axel Van Den Broek, Thorben Allaer en Miel Dekien bundelden de krachten in de achtervolging, maar naderden niet op hun ontsnapte concurrent.

Jasper Schoofs bleeft autoritair aan de leiding rijden, terwijl Allaer en Dekien hun metgezel Axel Van Den Broek konden lossen. Allaer en Dekien zagen Schoofs nog rijden op de lange rechte stukken, maar konden hem niet bijbenen. Schoofs pakte zo zijn eerste zege in deze Caps Urban Cross in Kortrijk, het was echter nog maar zijn tweede veldrit van het seizoen. “Ik probeerde daarom wat te doseren. Aangezien het nog maar mijn tweede cross was, wilde ik niet over mijn toeren gaan. Mijn voorsprong was nooit heel groot, maar ik was zegezeker in de laatste ronde.”

Miel Dekien was tevreden met zijn tweede plaats. “Dit was het hoogst haalbare. Ik kwam nog dicht, maar Jasper had alles onder controle in de laatste ronden.” Thorben Allaer moest zich tevreden stellen met de derde plaats. “Ik maakte in de laatste ronde te veel foutjes om nog aanspraak te maken op de eerste twee plaatsen.”

Een mooie opener van de Urban Cross in Kortrijk, waar het parcours er modderig maar snel bij ligt met de vele rechte stukken langs de Leieboorden.

Golazo

Deel dit bericht