CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Iserbyt: ‘Heb zege niet cadeau gekregen’

CYCLOCROSS URBAN CROSS KORTRIJK
Twee op twee voor Eli Iserbyt in de X²O Badkamers Trofee. De Europese kampioen was onder de indruk van de terugkerende Wout Van Aert, maar rekende in de slotfase met succes af met de Kempenaar. "Ik heb het niet cadeau gekregen", aldus Iserbyt.

In de eerste helft van de cross kon Iserbyt het ploegenspel spelen met de ontsnapte Michael Vanthourenhout. Na de lekke band van zijn ploegmaat rekende hij perfect af met Wout Van Aert en Lars Van der Haar.

Het was Van Aert die eerst versnelde, Iserbyt reageerde met een tegenprik. “Na het afgeven van Van Aert wist ik dat ik moest gaan”, legt Iserbyt uit. “Qua recuperatie is hij nog niet op hetzelfde niveau als wij. Toen ik daarna hoorde dat hij ook nog een foutje had gemaakt, heb ik nog een tandje bijgestoken. Ik heb de zege vandaag niet cadeau gekregen. Van Aert was heel sterk en ook Van der Haar maakte een uitstekende indruk.”

Iserbyt was vooral onder de indruk van Van Aert. “In de openingsfase zei hij dat hij tegen de limiet zat, maar dat geloof ik niet. Ik hoorde hem niet ademen, dan ben je goed. Daarna was het knap dat hij mee de wedstrijd heeft gekleurd. Vandaag was het niet aan hem om dat te doen, maar hij heeft het toch maar gedaan.”

Deel dit bericht