CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Brand pakt derde zege op rij in Kortrijk

CYCLOCROSS WORLD CUP KOKSIJDE
Lucinda Brand heeft voor de derde keer op rij de overwinning gepakt in de CAPS Urban Cross in Kortrijk. De Nederlandse wereldkampioene moest diep gaan en kon pas in de slotronde afstand nemen van haar landgenoten Ceylin Alvarado en Denise Betsema, die respectievelijk tweede en derde finishten.

De tweede manche van de X²O Badkamers Trofee bracht de renners in Kortrijk. Sanne Cant ging als een komeet van start, maar eenmaal in het veld ging de Belgische kampioene al snel onderuit. Alvarado nam de leiding over en kreeg gezelschap van Betsema en Brand. Minder goed nieuws was er voor Kastelijn, die met tranen in de ogen de cross moest verlaten met een vermoedelijke polsbreuk.

In de derde ronde namen Betsema, Alvarado en Brand afstand van de rest. Het Nederlandse trio gaf elkaar vervolgens geen duimbreed toe. Iedere versnelling werd meteen gepareerd door de concurrentie. Ook toen Brand in de vierde ronde stevig op het gaspedaal drukte, plooiden Betsema en Alvarado niet.

In de slotronde lukte het Brand dan toch om definitief afstand te nemen. Betsema kraakte als eerste renster. Alvarado bleef wel nog lange tijd aanklampen, maar kon het verschroeiende tempo van Brand uiteindelijk toch niet volgen. De wereldkampioene wint zo voor de derde keer op rij in Kortrijk.

In het algemene klassement van de X²O Badkamers Trofee neemt Betsema de leidersplaats over van Clara Honsinger. Brand en Alvarado volgen op respectievelijk 1’33” en 1’41”.

Deel dit bericht