CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Brand: ‘In de sprint was ik in het voordeel’

brandreactie2811
Lucinda Brand boekte in Kortrijk haar vierde overwinning van het seizoen. De Nederlandse was nochtans slecht gestart, maar maakte het finaal in de sprint toch nog af. "Ik ben toch heel diep moeten gaan.

Het was pas in de laatste ronde dat Lucinda Brand vooraan in beeld kwam. “Het ging niet vanzelf vandaag. Ik had een slechte start en reed van bij het begin achter de feiten aan”, analyseerde de Nederlandse haar wedstrijd. “In een snelle cross zoals vandaag is het dan niet eenvoudig om terug te keren.”

Brand sloot halweg opnieuw voorin aan, maar moest na een nieuw foutje opnieuw achtervolgen. Pas in de slotfase kon ze opnieuw haar wagonnetje aanpikken. In de sprint rekende ze af met haar landgenotes Denise Betsema en Yara Kastelijn.

“Ik was blij dat ik op het einde nog kon terugkomen. Daarna rekende ik op mijn sprint. Als wegrenster was ik daarbij zeker in het voordeel. Ook die sprint bergop lag mij wel. Ik ging als eerste aan en kon met succes afronden, al ben ik vandaag wel heel diep moeten gaan. Zondag zal ik in Tabor zeker niet fris aan de start staan.”

Brand koesterde na de podiumceremonie haar nieuwe trofee, een reuzegrote eend van X20 Badkamers. “Mijn nieuwe beste vriend”, grijnsde de renster van Telenet Baloise Lions. “Die gaat nu overal mee naartoe. En met mijn tankkaart van CAPS kan ik de naft voor het ritje naar Tabor al al betalen.

Betsema: ‘Blij met tweede plaats’

Denise Betsema maakte in Kortrijk mee de wedstrijd hard, maar moest finaal tevreden zijn met de tweede plaats. “Hier kan ik wel tevreden mee zijn”, toonde de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal zich tevreden. “Ik ben gewoon blij met de vorm die ik op dit moment heb. Bovendien doe ik vandaag ook een goede zaak met het oog op het eindklassement.”

Deel dit bericht