CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Brand: ‘Had vertrouwen in mijn sprint’

belgaimage-158878918-full
Lucinda Brand won de vrouwencross van de CAPS Urban Cross in Kortrijk na een leuk sprintje met Carmen Alvarado. De Telenet Fidea Lion was achteraf blij met die zege in de nieuwbakken veldrit.

“Het was snel en wegachtig”, opende Brand in het perstentje. “En daar heb ik wel een goed gevoel bij. Ik had vorige week al gevoeld hoe snel de anderen konden rijden. Het was tactisch vandaag en dat is in mijn voordeel. Ik durf een ander op kop dwingen en had snel door dat je hier niet van de kop af hoeft te sprinten. Ik had zeker ook vertrouwen om de sprint tegen Carmen aan te gaan. Dat voelt fijn. Ik heb vorig jaar één keer moeten sprinten en het is niet mijn grootste kwaliteit. Maar vandaag ging het bergop en op de macht.”

Brand voelt zichzelf beter worden. “Al ben ik er nog niet helemaal top. Die vorm ga ik aanscherpen op trainingsstage in Spanje de komende weken. Het parcours is tof. Er is optimaal gebruik gemaakt van de omgeving. De organisatie had het geluk dat het geregend had en de loopstrook maakte het extra zwaar. Bij mijn verkenning merkte ik al dat het te veel krachten kostte om daar te blijven fietsen. Op sommige stukken zak je weg tot aan je enkels.”

Deel dit bericht