CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Arne Baers snelt naar de zege langs de Leieboorden

WhatsApp Image 2023-11-25 at 14.43.58

Arne Baers toonde zich oppermachtig in de Trimetal Rookie Trophy in Kortrijk. Hij kon zich in deze stadscross al snel onderscheiden van zijn opponenten en maakte duidelijk veel snelheid op de lange rechte stukken langs de Leie. Yordi Corsus, Wout Janssen en Viktor Vandenberghe vochten om de podiumplaatsen. Een teruggekomen Janssen werd knap tweede voor Corsus en Vandenberghe. 

Het was werkelijk indrukwekkend met welke snelheden Arne Baers over het parcours in Kortrijk vlamde. Hij blies al snel al zijn concurrenten weg en bouwde een mooie voorsprong uit. Niemand kon hem nog bedreigen voor de zege. “Ik denk dat ik vooral het verschil maakte op de lange rechte stukken”, aldus de winnaar.

Pauwels Sauzen – Bingoal ploegmaats Yordi Corsus en Viktor Vandenberghe bundelden hun krachten om de achterstand te proberen beperken en de podiumplaatsen te veroveren. Wout Janssen deed echter een zeer knappe remonte vanuit de achtergrond en beende eerst Viktor Vandenberghe bij, maar haalde ook Yordi Corsus nog in tijdens de laatste ronde. “Het vat was wat af in de laatste ronde, dus ik moest Wout nog laten passeren”, vertelde een moegestreden Corsus.

Viktor Vandenberghe moest vrede nemen met de vierde plaats, maar is wel de nieuwe leider in het klassement van de Trimetal Rookie Trophy. “Voor de start had ik een achterstand, nu heb ik een voorsprong”, wist Vandenberghe. “Leider in het klassement David Haverdings reed namelijk lek en verloor meer dan een minuut.”

Golazo

Deel dit bericht