CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Aerts soleert naar overwinning in CAPS Urban Cross

CYCLOCROSS TROPHY URBAN CROSS KORTRIJK MEN
Toon Aerts heeft op overtuigende wijze de CAPS Urban Cross op zijn naam geschreven. In Kortrijk soleerde hij nagenoeg van start tot finish naar de overwinning. Eli Iserbyt eindigde als tweede, Corné van Kessel vervolledigde het podium. Aerts wordt ook de nieuwe leider in het algemene klassement.

Het was Vincent Baestaens die als snelste renner uit de startblokken schoot. Hij fietste een mooie voorsprong bij elkaar, maar zag gaandeweg Aerts naderen en overnemen. Ook Iserbyt schoof na een vroege val in sneltempo op. Hij kreeg in de achtervolging op Aerts gezelschap van Van Kessel.

Aerts legde er stevig de pees op en breidde stelselmatig zijn voorsprong uit. Iserbyt gaf zich echter niet gewonnen. De winnaar van vorig jaar liet Van Kessel achter zich en probeerde de kloof met Aerts in zijn eentje te dichten.

Dat bleek echter geen gemakkelijke opdracht, want Aerts maakte amper foutjes. Met het oog op de leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee trok de koploper zelfs extra door. Aerts kwam uiteindelijk na een knappe race solo over de streep. Iserbyt finishte op 1’07” van Aerts, Van Kessel volgde op 1’39”.

In het algemene klassement neemt Aerts het leidersstokje over van Iserbyt. Hij heeft nu een voorsprong van 43 seconden.

Deel dit bericht