CAPS Urban Cross Kortrijk
25 november 2023

Aerts: ‘Ik heb fantastisch afgezien’

CYCLOCROSS TROPHY URBAN CROSS KORTRIJK MEN
In de aanloop naar de CAPS Urban Cross in Kortrijk twijfelde Toon Aerts over zijn kansen op de overwinning, maar zaterdag was hij een maatje te sterk voor de concurrentie. Het resultaat: winnaar en leider in de X²O Badkamers Trofee.

Aerts kreeg door de regen en sneeuw van de voorbije dagen in Kortrijk een parcours dat op zijn lijf was geschreven: ploeteren en zwoegen in de modder. Ook voor de renner uit Rijkevorsel werd het een zware dag. “Ik heb vandaag fantastisch afgezien en had een goede dag”, lachte Aerts.

In het algemeen klassement van de X²O Badkamers Trofee neemt Aerts de leiding over van Eli Iserbyt. Hij heeft nu een voorsprong van 43 seconden op de West-Vlaming. “Tot in de slotronde heb ik gereden voor iedere seconde. Daardoor vergat ik zelfs om mijn handen in de lucht te steken toen ik over de streep kwam.”

Aerts zit het alvast positief in. “Je kan maar beter voorstaan dan achter. En er komen nog wedstrijden aan die mij goed moeten liggen. Loenhout, Baal, Herentals, ? Als het slecht weer is, moet ik daar zeker een goed resultaat kunnen rijden.”

Deel dit bericht